قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
کد فایل: mb 369
به طور کلی مطالعات انجام شده در مورد علل و همبسته هاي استفاده از تلفنهاي معمولی دو نوع انگیزه را براي استفاده از آن مطرح کرده اند: 1) انگیزه هاي ابزاري یا تکلیفمدار: به استفاده از تلفن براي انجام کارها، جستجوي اطلاعات و یا انجام تکلیف اشاره دارد.
2) انگیزه هاي درونی یا اجتماعی: اشاره به این دارد که افراد با هدف مصاحبت، دوستی و معاشرت با تلفن، با دیگران ارتباط برقرار می کنند(اوکیفی و سلانوسکی ، 1995؛ دیمیک و پاترسون ، 1994؛ به نقل از عابدینی و زمانی، 1391). با این حال دلایل استفاده از تلفن همراه تا حدودي متفاوت از دلایل استفاده از تلفن معمولی است. براي مثال لویگ و وي (2000؛ به نقل از عابدینی و زمانی، 1391) دریافتند افراد نه تنها براساس انگیزههاي ابزاري،
درونی و اجتماعی از تلفن همراه استفاده می کنند، بلکه انگیزههاي پیروي از مد یا مدگرایی و همچنین انگیزههاي مربوط به جایگاه و مرتبه اجتماعی نیز در این میان حایز اهمیت هستند. مطالعه روبین، پیرس و بارباتو (1988؛ به نقل از عابدینی و زمانی، 1391) نیز حاکی از وجود چند نوع انگیزه مختلف براي استفاده از تلفن همراه است که عبارتند از:
شادي و کسب لذت، ابراز علاقه و عاطفه، فرار، آرامش و کنترل. آن ها این انگیزه ها را در دو طبقه کلی تر قرار داده اند: 1) انگیزه هاي داراي جهت گیري ارتباطی نظیر عاطفه، کسب لذت، شادي و آرامش جویی 2) انگیزه هاي نفوذ شخصی نظیر کنترل و فرار.
ادامه دارد ...